Ua faʻateleina le faʻamaʻi i Asia i Sautesasae, ma ua tapunia le tele o kamupani Iapani

Faatasi ai ma le faʻateleina o le faʻamaʻi fou o le niumonia i le tele o atunuʻu i Sautesasae o Asia, o le tele o kamupani na tatalaina faleoloa iina ua matua afaina.

Faatasi ai ma i latou, o kamupani Iapani e pei o Toyota ma Honda ua faamalosia e taofia le gaosiga, ma o lenei taofiga ua i ai se aafiaga leaga i le lalolagi sapalai filifili.

Ua faʻatinoina e Meleisia le loka i le taulaga i le aso 1 o Iuni, ma o faleoloa e pei o Toyota ma Honda o le a taofia foi le gaosiga.O le tala “Nihon Keizai Shimbun” na taʻua ai afai e faʻaauau pea ona faʻalauteleina le faʻamaʻi i atunuʻu eseese, e ono mafua ai se faʻalavelave tele i le sapalai faʻavaomalo.

Ole numera o faʻamaʻi fou i Malaysia i aso uma ua toeititi faʻaluaina i le lua masina talu ai, na oʻo atu i le 9,020 i le aso 29 o Me, o se faʻamaumauga maualuga.

Ole numera o faʻamaʻi fou ile 1 miliona tagata e sili atu ile 200, e maualuga atu nai lo Initia.Faatasi ai ma le tulaga maualalo o tui puipui, o le tele o faʻamaʻi pipisi o loʻo sosolo.O le malo o Meleisia o le a faʻasaina gaioiga faʻapisinisi i le tele o pisinisi aʻo leʻi oʻo i le aso 14 o Iuni. E naʻo le 10% o latou tagata faigaluega masani e faʻatagaina ai taavale ma fale gaosi oloa.

Toyota ua taofia le gaosiga ma le faatauina atu i mataupu faavae talu mai Iuni 1. O le gaosiga i le lotoifale a Toyota i le 2020 o le a tusa ma le 50,000 taavale.O le a taofia foʻi e Honda le gaosiga i fale gaosi oloa e lua i le taimi o loka.O se tasi lea o fa'avae autu o le gaosiga a Honda i Asia i Sautesasae, fa'atasi ai ma le gaosiga fa'aletausaga o le 300,000 uila afi ma le 100,000 ta'avale.

O Meleisia ua tapunia mo se taimi umi, ma e oʻo mai i le taimi nei e leai se tala saʻo o le tatalaina.O le tapunia o le atunuu i lenei taimi ua i ai se aafiaga tele i le lalolagi sapalai filifili.

O le kuata lona tolu o se tu masani i totonu o pisinisi faʻaeletonika, ma o le manaʻoga mo mea faʻaeletoroni ua faʻateleina.O vaega pa'u o ni vaega taua tele mo fa'aeletoroni fa'amau.Malaysia o se tasi o nofoaga sili ona taua o gaosiga mo vaega passive i le lalolagi.O galuega faatino e aofia ai toetoe o mea taua uma o vaega fa'apitoa.Ua poloka Malaysia i le atunuu atoa, ma e na o le 60 tagata e faigaluega i le fale gaosi mea tau eletise., E mautinoa lava e afaina ai le gaosiga.I le vaitau maualuga masani o le alamanuia faaeletonika, o le manaʻoga mo vaega passive o le a mafua ai le le paleni o le sapalai ma le manaʻoga.O le tulaga o le fesuiaiga o poloaiga e tatau ona gauai atu i ai.

O le ulufale atu ia Me, o le numera o faʻamaʻi pipisi i aso uma i Thailand ma Vietnam na oʻo foi i luga fou maualuga.

O le a'afiaga o le taofia o galuega e mafua mai i le fa'ama'i e mafai ona sosolo atu i se lautele lautele i luga o le filifili pisinisi.O Taialani o le kamupani gaosi taavale sili ona tele i Asia i Sautesasae, ma o le tele o kamupani taʻavale Iapani, o loʻo faʻatusalia e Toyota, o loʻo i ai faleoloa iinei.O Vietnam o loʻo iai le kamupani telefoni feaveaʻi a Samsung Electronics a Korea i Saute.Taialani ma Viatename ua avea ma nofoaga e auina atu i fafo i Sasaʻe Tutotonu, Europa ma le Iunaite Setete ma isi atunuu o le lalolagi.Afai e a'afia le fa'agaioiga o nei falegaosimea, o le a le fa'atapula'aina le lautele o le fa'alavelave i ASEAN.

I tausaga talu ai nei, e tele kamupani ua faʻatūina falegaosimea i Asia i Sautesasae e faʻatau atu oloa faʻapitoa e pei o vaega ma vaega i totonu o latou lava atunuu.Fuainumera mai Iapani's Mizuho Research Technology o loʻo faʻaalia ai o le tau faʻatau atu o atunuu ASEAN e iva (faʻatatau i le tau faʻaopoopo) ua faʻatupulaia i le 2.1 taimi i le 10 tausaga faʻaiʻu i le 2019. O le maualuga o le tuputupu aʻe o le maualuga lea i totonu o itulagi tetele e lima i le lalolagi. , fa'atasi ai ma se vaega o le 10.5%.

Saofa'i 13% o le afifiina o le lalolagi atoa ma su'ega, aafiaga e tatau ona iloiloina

E tusa ai ma lipoti, o le gaioiga a Meleisia e foliga mai e aumaia ai suiga i le lalolagi semiconductor alamanuia, ona o le atunuu o se tasi o semiconductor afifiina sili ona taua ma suʻega faavae i le lalolagi, faʻamauina mo le 13% o le afifiina o le lalolagi atoa ma le suʻega sea, ma o le pito i luga foi o le lalolagi 7 O se tasi o nofoaga autu e auina atu i fafo semiconductor.Na taʻua e le au suʻesuʻe a le faletupe a Malaysia e faapea mai le 2018 i le 2022, o le averesi o le faʻatupulaia o tupe maua faʻaletausaga o le vaega faʻaeletoroni faʻapitonuʻu e tatau ona oʻo atu i le 9.6%."Pe o le EMS, OSAT, poʻo le R & D ma le mamanu o mea faʻaeletoroni, ua faʻamalosia e Malaysians lo latou tulaga i le lalolagi sapalai filifili."

I le taimi nei, o Meleisia e sili atu nai lo le 50 kamupani semiconductor, o le tele oi latou o kamupani faʻavaomalo, e aofia ai le AMD, NXP, ASE, Infineon, STMicroelectronics, Intel, Renesas ma Texas Instruments, ASE, ma isi, pe a faʻatusatusa i isi atunuu Asia i Sautesasae, Malaysia e iai. e masani lava ona i ai lona tulaga tulaga ese i le maketi o le maketi semiconductor i le lalolagi atoa.

E tusa ai ma faʻamaumauga talu ai, o loʻo i ai i le Intel se fale faʻapipiʻi i Kulim City ma Penang, Malaysia, ma Intel processors (CPU) o loʻo i ai i tua le gaosiga o le gaosiga i Malaysia (e tusa ma le 50% o le aofaʻi o le gaosiga o le gaosiga o le CPU).

I le faaopoopo atu i le afifiina ma le suʻega fanua, o Malaysia foi e iai faʻamaumauga ma nisi o mea tetele gaosi oloa.O le Global Wafer, o le kamupani lona tolu sili ona tele o le lalolagi o lo'o fa'atauina atu mea'ai fa'asolo, o lo'o i ai le falegaosi wafer 6-inisi i le pitonu'u.

Na faailoa mai e le aufaipisinisi totonu o le atunuu o le tapunia e Meleisia o le atunuu e puupuu lava, ae o le le mautonu e mafua mai i le faamai e ono faaopoopo ai suiga i le maketi o le semiconductor i le lalolagi.东南亚新闻


Taimi meli: Au-02-2021